OM KENNELN

BJÖRSHULTS KENNEL

Grudnades av Maud Hjelm på 1960-talet då med uppfödning av Flatcoated retriever. Maud var en av de första i Sverige med rasen Flatcoated Retriever. 
Tillsammans med Maries pappa Stig drev de Björshults gård utanför Nyköping. Maud bor idag i Björnlunda.

Maud är mamma till Anne och Marie, samt "styvmor" till Camilla Tallberg, som innehar kennel Cath's. Camilla är den som tagit över uppfödningen av Björshults linjer inom Norfolk Terriers.

Marie Carlsson (vars efternamn egentligen ska stavas med K) är delägare i kenneln sedan 1980-talet. Hon har haft djur sedan hon föddes 1968. Flattar fanns redan då i familjen, på Björshults gård utanför Nyköping. Hästar har också funnits genom åren. Flatcoated retriver, Norfolk terrier, Cocker spaniels, Labrador retriever och Borderterrier har fötts upp under kennelnamnet Björshults. 

Marie jobbar som legitimerad sjurdjukvårddare på Evidensia Smådjurskliniken i Nyköping.
Maries sambo Jonas arbetar som yrkesjägare med jakt- och viltvårdsförvaltning under Edeby Ripsa Skogsförvaltning. De flesta hundar i kennels används till jakt under säsong.
Marie och Jonas  har tillsammans har de sönderna Felix och Simon, som båda är aktiva med hund både inom utställning och jakt. 

maudobudda
Maud med Tryggs Dolly.

20171110-BISuppfAsarna
Marie, Simon och Felix